Teknoloji Perakendeciliği Deneme Sınavı Sorusu #907278

Yeni bir teknolojiyi ilk benimseyenler, yeni teknolojik ürünleri ilk keşfedenler ve bu ürünlerin pazardaki rakip ürünlere göre üstünlüklerini görebilen kişiler aşağıdaki kategorilerden hangisine girerler?


Teknoloji meraklıları

Vizyonerler

Pragmatistler

Muhafazakarlar

Şüpheciler


Yanıt Açıklaması:

Yeni bir teknolojiyi ilk benimseyenler teknoloji meraklılarıdır. Bunlar yeni teknolojik ürünleri ilk keşfedenler ve bu ürünlerin pazardaki rakip ürünlere göre üstünlüklerini görebilen kişilerdir. Örnek vermek gerekirse, bu kişiler yüksek çözünürlüklü televizyonları, DVD oynatıcılarını ya da dijital fotoğraf makinelerini ilk çıktıklarında çok yüksek ücretler ödeyip alan kişilerdir. Bu kişiler aynı zamanda bu yeni teknolojinin başına oturup, kurulumu ya da çalışması için saatler harcayabilen kişilerdir. Sadece
teknolojiyi öğrenmek ve kullanmak için bile uzun saatler uğraşabilirler ve bu, onlara büyük bir keyif verir. Karşılaştıkları yeni teknolojik ürünleri çok ince eleyip sık dokurlar. Bu nedenle de yaptıkları ürün yorumları kayda değerdir. İşletmelerde teknoloji meraklısı çalışanlar, yeni bir teknolojinin o şirkete girmesine öncü olan ya da engel olan eşik tutuculardır. Başka bir deyişle, işletmelerin teknoloji alımlarında önemli bir etkileyici role sahiptirler. Doğru cevap A'dır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum