Teknoloji Perakendeciliği Deneme Sınavı Sorusu #907036

Bir teknolojik ürünün anlaşılmasının ve kullanılmasının zorluk derecesi yeni bir teknolojik ürünün benimsenmesi ve satın alınması sürecinde tüketici kararlarında etkili olan hangi faktörün tanımıdır?


Göreli Üstünlük

Uyum

Karmaşıklık

Denenebilirlik

Gözlenebilirlik


Yanıt Açıklaması:

Karmaşıklık, yeni bir ürünün anlaşılmasının ve kullanılmasının zorluk derecesidir. Teknolojik bir ürünün anlaşılması ve kullanılması ne denli karmaşık olarak algılanıyorsa, tüketicilerin bu ürünü satın alma olasılığı da o denli azalacaktır. Sofistike bir teknolojiye sahip olmaları nedeniyle teknolojik ürünler, kimi tüketicilere oldukça karmaşık olarak gözükmekte ve bu ürünleri satın almak konusunda da gözleri korkmaktadır. Sadece ürünün sahip olduğu teknolojinin karmaşıklığı değil, aynı zamanda ürünü kullanmak için gerek duyulan uygulamaların karmaşıklığı da ürüne karşı gösterilen direncin bir nedeni
olabilmektedir. Örneğin, akıllı telefonların bazı uygulamalarının kullanılabilmesi için İnternet üzerinden programların indirilmesi gerekmektedir. Ancak, bu durum kullanıcıların, kendilerine karmaşık gelebilecek farklı sistemleri ve uygulamaları kullanmalarını gerektirmektedir. Bu gibi durumlar, tüketicilerin bu tür yeniliklere daha kapalı olmalarına ve olumsuz tutum geliştirmelerine neden olabilmektedir. Doğru cevap C'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum