Teknoloji Perakendeciliği Deneme Sınavı Sorusu #889398

Eğlenceye düşkün tüketiciler için ev sinema sistemleri, yaşantılarının büyük bir bölümünü mutfakta geçirenler için mutfak televizyonları, sağlık konusunda titizler için en az zararlı televizyonlar ya da tutumlular için çok az elektik harcayan televizyonlar olarak yapılan pazar bölümlendirmeleri aşağıdakilerden hangisi bir örnek olabilir?


Coğrafik Bölümlendirme

Demografik Bölümlendirme

Yarar Bölümlendirmesi

Hacim Bölümlendirilmesi

Psikografik Bölümlendirme


Yanıt Açıklaması:

Psikografik Bölümlendirme:
Tüketicilerin kişilikleri, yaşam tarzları, psikolojileri gibi faktörlere göre bölümlendirilmesidir. Eğlenceye düşkün tüketiciler için ev sinema sistemleri, yaşantılarının büyük bir bölümünü mutfakta geçirenler için mutfak televizyonları, sağlık konusunda titizler için en az zararlı televizyonlar ya da tutumlular için çok az elektik harcayan televizyonlar, bu sektördeki psikografik bölümlendirme örneklerindendir. Cep
telefonun iletişim, aidiyetlik, imaj yaratmak, aksesuar ya da fonksiyonel amaçlı kullanım faktörleri de yine teknolojik mal pazarına ait bir bölümlendirme örneğidir.
Ayda 1000 dakika gibi sınırlı konuşma paketleri ya da konuştuğun kadar öde gibi paketler de teknolojik hizmetlerde psikografik bölümlendirmeye verilebilecek örneklerdendir. Veyahut güvenli İnternet erişimi paketi de yine kişilik faktörlerinden kaynaklanan teknolojik hizmetlere ait psikografik bölümlendirme örneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum