Temel Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #39046

Subakut bakım, özel bakım ve kronik bakım arasındaki fark aşağıdaki seçeneklerin hangisinde en kapsamlı olarak ifade edilmiştir?


Üç bakım biçimi de yaşlıların tıbbi bakım türleridir ancak yaşlının sağlık durumuna göre değişkenlik göstermektedirler.
Üç bakım türü bakım veren personelin eğitim düzeyi açısından farklılaşır. Subakut bakım hariç diğer iki bakım türünde eğitilmiş sağlık personeline ihtiyaç vardır.
Bu bakım biçimleri yaşlının hastalığına ve o hastalığın hangi evrede olduğuna göre belirlenmekte ve uygulanmaktadır.
Üç bakım türü, yaşlının hastalığına ve bakım ihtiyacına göre değişkenlik gösterir. Bu bakım türleri, hedefleri ve bakımı uygulayacak personelin nitelikleri açısından da birbirinden farklılaşmaktadır.
Üç bakım türü hedefleri açısından birbirinden ayrılmaktadır. Subakut ve kronik bakımın temel hedefleri, fonksiyonel yetersizliğin korunması, hastalıkların önlenmesi ve sağlığın korunmasıdır. Özel bakımda amaç taburcu olasılığı olmayan bireylerin mevcut iy

Yanıt Açıklaması: Subakut bakım, uzun dönem bakım evlerinde kısa bir süre kalması planlanan hastaları içermektedir. Amaç, rehabilitasyon, kompleks bir medikal bakım ve/veya yara bakımı içindir. Bu kişiler, genelde hastanelerden yeni taburcu edilmiş olup hemşirelik bakımına ihtiyaç duymaktadır. Kronik bakım ise multiple kronik hastalıkları olan ve toplumda yaşamayı tek başına başaramayan yaşlılara uygulanmaktadır. Bir de özel bakım vardır ki taburculuk planı olmayan, demans bakımı, diyaliz, hospis bakımına ihtiyaç duyan yaşlılar içindir ve eğitilmiş personel gereklidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum