Temel Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #38907

Aşağıdakilerden hangisi davranışçı tedavinin özelliklerinden biri değildir?


Tedavi kişilere nasıl hissetmeleri gerektiğini söylemez, duyguların yararlarını ve istenmeyen durumlarla karşılandığında sakin kalabilmeyi vurgular.
Tedavi yaşlının zihinsel egzersiz yaparak bilişsel fonksiyonlarını korumayı ,psikolojik olarak desteklenerek de duygusal fonksiyonlarını korumayı amaçlar.
Tedavi terapistleri, danışanın sorunlarını çok iyi anlamak istediği için çok soru sorar ve danışanlarını da kendi kendilerine soru sormaları konusunda teşvik eder.
Tedavi düşünmenin temel gerçeklerine, gerçek olay ve durumlara dayanır. Çoğunlukla, durum düşündüğümüz gibi olmadığı zamanlarda kendimizi kötü hissederiz. Eğer bilirsek, zamanımızı kendimizi kötü hissederek harcamayız.
Tedavi bilimsel olarak desteklenen çoğu duygusal ve davranışsal tepkinin öğrenilmiş olduğu varsayımını kabul eder. Bu yüzden terapinin hedefi, danışanlara yanlış bildiklerini ve istenmeyen tepkilerin isteyerek unutmalarına, yeni tepki verme yolları öğrenm

Yanıt Açıklaması: B şıkkı; Zihinsel meşguliyet tedavisinin amacının açıklamasıdır. Yaşlının zihinsel egzersiz yaparak bilişsel fonksiyonlarını koruması ,psikolojik olarak desteklenerek duygusal fonksiyonlarını koruması amaçlanır.
Yorumlar
  • 0 Yorum