Temel Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #39583

Geniş çerçevede ele alındığında bakım elemanlarında sık görülen bel ve sırt ağrılarının önlenmesi ve tedavi edilmesi en çok neden önemli ve gereklidir?


Personelin bel ve sırt ağrıları nedeniyle sık hastaneye başvurmalarının hem performans hem maliyet problemlerine yol açması nedeniyle tedavi edilmelidir.
Bu tür ağrıların iş yaralanmaları ve iş kazaları neden olması nedeniyle tedavi edilmelidir.
Ağrılar nedeniyle elemanlarının iş performanslarında azalma, işe devam oranlarında düşmeler yaşanması nedeniyle tedavi edilmelidir.
Bakım elemanlarının bel ağrıları nedeniyle yaşadıkları fiziksel ve psikososyal sorunların günlük hayat ve iş hayatında çok boyutlu etkiler yaratması nedeniyle tedavi edilmelidir.
Bel ağrılarının yol açtığı psikolojik sorunlar nedeniyle tedavi edilmelidir.

Yanıt Açıklaması: Bakım elemanları, yaşadıkları bel ağrıları sonucunda fiziksel, ruhsal ve sosyal sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bel ağrılarına bağlı olarak günlük yaşam olumsuz etkilenmekte, hareketler kısıtlanmakta; uykusuzluk, huzursuzluk, sinirlilik, depresyon görülmekte; boş zaman aktiviteleri ve aile için ayrılan zaman azalmaktadır. Bel ağrılarına bağlı olarak iş ortamından uzak kalma ve maddi kayıplar bakım elemanlarının bel ağrıları nedeniyle yaşadıkları diğer önemli sorunlardır. Bakım elemanlarının bel ağrıları nedeniyle işe gidememeleri, yaşadıkları ağrı düzeyine bağlı hareketlerinin kısıtlanması ve ağrı nedeniyle huzursuzluk yaşamaları hasta bakımına yansımakta ve bakımın aksamasına yol açabilmektedir.
Yorumlar
  • 0 Yorum