Temel Bakım Hizmetleri Deneme Sınavı Sorusu #38823

"Yaşlılık kavramı; bireyin ilerleyen yaşlarda fiziksel, sosyal ve zihinsel açıdan desteklenmesi gereken bir dönemdir."Yukarıdaki güncel tanımda nasıl bir düzenleme yapılırsa yaşlılık kavramının geçmişte kullanılan tanımı elde edilir?


Yaşlılık kavramı kişinin ihtiyaçlarını karşılayamadığı fiziksel, sosyal ve zihinsel açıdan desteklenmesi gereken bir dönem olarak düşünülür.
Yaşlılık kavramı hayatının sonuna gelen ve ölümü bekleyenzihinsel ve fiziksel aktivasyona ihtiyaç duymayan bir dönemdir.
Yaşlılık kavramı hayatının sonuna gelen ve ölümü bekleyen fiziksel, sosyal ve zihinsel açıdan desteklenmesi gereken bir dönem olarak düşünülür.
Yaşlılık kavramı iş yapabilme gücünü yitirmiş, zihinsel becerilerde azalma yaşanılan bunların sonucunda bakıma ihtiyaç duyulan yaş dönemidir.
Yaşlılık kavramı zaman faktörüne bağlı olarak kişinin değişen çevreye uyum sağlama kudreti ile organizmanın içve dış etmenler arasında denge sağlama potansiyelinin azalması ve böylece yaşlanma ile ölüm olasılığınınyükselmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum