Temel Bakım ve Rehabilitasyon 1 Deneme Sınavı Sorusu #353697

Uygun sağlık personelinin transfer aktivitesine başlanmadan önce güvenlik prosedürü için ilk yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?


Hasta, transfer sırasında bütün desteği kendi sağlayabilecek bir potansiyele sahip olsa bile hemen tekerli sandalyeye oturtturulur.

Hasta bırakılıp yardım için kişi aranır.

Yardımcı araç-gereç kullanılıyorsa, ekipmanların var olduğundan emin olunur.

Hasta değerlendirmesi gerek olmadan hasta hızla transfer edilir.

Mekanik yardım gerekiyor ise 112 ye telefon edilir.


Yanıt Açıklaması:

Hastanın transferi gerçekleştirilmeden önce mutlaka iyi bir planlama ve organizasyon yapılmalıdır. Transfer gerçekleştirilmeden önce mutlaka hasta bilgilendirilmesi yapılmalı, manevralar sırasında hastanın yapması gerekenler ve beklentiler anlatılmalı ve gerekirse hastanın görebilmesi için öncelikle terapist veya diğer sağlık görevlisi kendi üzerinde veya hasta yakınları üzerinde aktiviteyi göstermelidir. Transferden önce hastanın olayı ve yapılması gerekenleri iyice anladığından emin olunmalıdır. Her şeyden önce, aktivite sırasında gelişebilecek riskler konusu iyice araştırılmalı ve güvenlik önlemlerinin alındığından emin olunmalıdır. Transfer aktivitesine başlanmadan önce güvenlik prosedürü için gerekli olan yardımcı cihaz ve/ veya araç-gereç kullanıldığından ve ekipmanların var olduğundan emin olunmalıdır. Eğer hasta, transfer sırasında bütün desteği kendi sağlayabilecek bir potansiyele sahip ise dışardan ek bir destek almaksızın transfer aktivitesini kendisinin yapması sağlanır. Böylelikle, hastanın bağımsızlık seviyesi yükseltilir ve aktiviteyi bağımsız yapması sağlanır. Durum böyle bile olsa klinisyen mutlaka hastanın yanında durup hastanın güvenliğini en üst düzeyde sağlayacak şekilde kontrolü sağlamalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum