Temel Bakım ve Rehabilitasyon 2 Deneme Sınavı Sorusu #1243676

Engelli bireyin rehabilitasyonunun sağlanması ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Engelli bireylerin sağlık bakımından birinci dereceden sorumluları ebeveynleridir.

Hemşirelik, diğer sağlık profesyonelleri ile karşılaştırıldığında, engelli birey ve ailesi ile en fazla zaman geçiren meslek grubudur.

Çocuk gelişim uzmanları, uzman psikologlar ve eğitimciler de engelli rehabilitasyonunda çok önemlidir.

Hemşireler engelli birey ve ailesinin, fiziksel, duygusal ve sosyal sağlığının korunması, geliştirilmesi, gerektiğinde bakımın sağlanmasında rol alırlar.

Engelli bireylerin rehabilitasyonu, birçok meslek grubunun birlikte çalışması gereken bir konudur.


Yanıt Açıklaması:

Engelli bireylerin rehabilitasyonu, bakım, tedavi, eğitim ve danışmanlık uygulamalarını kapsayan çok boyutlu, bu nedenle de birçok meslek grubunun birlikte çalışması gereken bir konudur. Engelli bireyin rehabilitasyonu ancak doktorlar, hemşireler, çocuk gelişim uzmanları, uzman psikologlar, eğitimciler ve ayrıca bireyin ve ailelerin gereksinimlerine göre bu gruba eklenebilecek profesyonellerle sağlanabilir. Hemşireler bireylerin sağlık bakımından birinci derecede sorumlu olup, diğer sağlık profesyonelleri ile karşılaştırıldığında hasta birey ve ailesi ile en fazla zaman geçiren meslek grubudur. Hemşireler engelli birey ve ailesinin, fiziksel, duygusal ve sosyal sağlığının korunması, geliştirilmesi, gerektiğinde bakımın sağlanması, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi, haklarının korunması ve savunulmasında rol alırlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum