Temel Bakım ve Rehabilitasyon 2 Deneme Sınavı Sorusu #1151510

I. Fizyoterapi ve rehabilitasyonda hemodinamik, nöromusküler ve metabolik cevaplar açığa çıkararak iyileşme sürecini hızlandırmak amacıyla kullanılırlar. 

II.  Genel kural akut bir yaralanma mevcutsa (72-120 saat) enflamasyonu ve ağrıyı azaltmak için sıcak uygulama yapılması önerilmektedir. 

III. Kronik dönem ağrının tedavi edilmesi ve dokunun esnekliğinin arttırılması için soğuk uygulama yapılması önerilmektedir.

Termal ajanlar ile ilgili yukarıdakilerden hangisi/hangileri doğrudur?


I ve II

Yalnız III

I ve III

Yalnız III

Yalnız I


Yanıt Açıklaması:

TERMAL AJANLAR
Termal ajanlar, fizyoterapi ve rehabilitasyonda hemodinamik, nöromusküler ve metabolik cevaplar açığa çıkararak iyileşme sürecini hızlandırmak amacıyla kullanılırlar. Termoterapi, yüzeyel veya derin dokuların sıcaklığının değiştirilmesi amacıyla kullanılan soğuk ajanlar ile yüzeyel ve derin sıcaklık ajanlarını içerir. Kas iskelet sistem problemlerinde en önemli konu ağrılı bölgeye sıcak mı soğuk mu uygulamama yapılmasıdır. Genel kural akut bir yaralanma mevcutsa (24-72 saat) enflamasyonu ve ağrıyı azaltmak için soğuk uygulama yapılması ve kronik dönem ağrının tedavi edilmesi ve dokunun esnekliğinin arttırılması için sıcak uygulama yapılmasıdır. Termal ajanlar oluşturdukları ısı şekline ve ulaşabildikleri derinliğe göre; soğuk ajanlar, yüzeyel ve derin sıcak ajanları olarak 3 bölümde sıralanabilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum