Temel Bakım ve Rehabilitasyon 2 Deneme Sınavı Sorusu #1302272

1. İshal, kanser tanısı olan ve kemoterapi veya radyasyon tedavisi gören engelli hastalarda oldukça yaygındır. 

2.  İshal tablosu olan hastalarda, karın krampları, anksiyete, letarji, zayıflık, dehidratasyon, baş dönmesi, elektrolit kaybı, deri yaraları ve ağrı, ağızda kuruluk ve kilo kaybı görülür.

3. İshali olan hastalarda, destekleyici bakım ile birlikte ilaç kullanılmamalıdır, doğru beslenme yeterlidir.

Yukarıda palyatif bakıma ihtiyaç duyan bireylerde ishal sorunu ve tedavisiyle ilgili verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

Yalnız 2

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

İshal, kanser tanısı olan ve kemoterapi veya radyasyon tedavisi gören engelli hastalarda oldukça yaygındır. Bunun dışında, gastro-intestinal sistem enfeksiyonları ve kullanılan ilaçların yan etkisi olarak da görülebilmektedir. Bazen ishal, kabızlığı önlemek amacıyla oldukça yoğun kullanılan laksatiflerin tüketiminden de kaynaklanabilmektedir.  İshal tablosu olan hastalarda, karın krampları, anksiyete, letarji, zayıflık, dehidratasyon (sıvı kaybı), baş dönmesi, elektrolit kaybı, deri yaraları
ve ağrı, ağızda kuruluk ve kilo kaybı görülür. İshali olan hastalarda, destekleyici bakım ile birlikte ilaç kullanımı da gerekebilmektedir. Hasta için doktoru tarafından önerilen ilaçların düzgün ve reçete edildiği gibi kullanımı konusunda hassasiyet gösterilmeli ve hasta bu konuda eğitilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum