Temel Bakım ve Rehabilitasyon 2 Deneme Sınavı Sorusu #1246967

Araştırmacılar, yetersizliği olan engelli bireylerin yaklaşık %70’inin istismar mağduru olduğunu saptamışlardır. İhmal ve istismar konusunda aşağıdaki seçeneklerden hangisi diğer seçeneklerin nedenidir?


Aileler, öğretmenler, sosyal hizmet uzmanları ve sağlık profesyonelleri, ihmal ve istismar konusunda dikkatli olmalıdır.

Engelli bireyler zihinsel ve duygusal gelişimlerindeki sorunlar nedeniyle ihmal ve istismar davranışlarının farkında olmayabilirler.

Engelli bireylerle çalışan tüm görevliler, engellilerin hakları hakkında bilgilendirilmelidir.

Hemşireler engelli bireyi ihmal ve istismar bulguları yönünden mutlaka değerlendirilmelidir.

Aileler ihmal istismar davranışı ve riskler yönünden bilgilendirilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Aileler, öğretmenler, sosyal hizmet uzmanları ve sağlık profesyonelleri, ihmal ve istismar konusunda dikkatli olmalıdır. Engelli bireylerle çalışan tüm görevliler engellilerin hakları hakkında bilgilendirilmelidir (UNICEF, 2013). Engelli bireyler zihinsel ve duygusal gelişimlerindeki sorunlar nedeniyle ihmal ve istismar davranışlarının farkında olmayabilirler. Bu nedenle, hemşireler engelli bireyi ihmal ve istismar bulguları yönünden mutlaka değerlendirilmelidir. Bu çocuklara, gençlere ve yetişkinlere istismar ve zorlama riski konularında eğitim verilmelidir. Aileler ihmal istismar davranışı ve riskler yönünden bilgilendirilmelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum