Temel Bakım ve Rehabilitasyon 2 Deneme Sınavı Sorusu #1302273

1. Tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra perineal bölge temizliği ve kuru bırakılması deri yaraları bakımından oldukça önemli uygulamalardır.

2. Hastaların özellikle, potasyumdan zengin beslenmesi sağlanmalıdır.

3.  Hastanın mümkün ise günde 2-3 litre kadar sıvı tüketmesi ve bu sıvının büyük bir oranda mineral içerikli su olmasına dikkat edilmelidir. 

Yukarıda palyatif bakıma ihtiyaç duyan bireylerde ishal sorunuyla ilgili dikkat edilecek noktalardan hangisi ya da hangileri doğrudur?


Yalnız 1

1 ve 2

1 ve 3

2 ve 3

1, 2 ve 3


Yanıt Açıklaması:

Hasta ve ailesinin/bakım vereninin eğitimi oldukça önemlidir. Özellikle, tuvalet ihtiyacı giderildikten sonra perineal bölge temizliği ve kuru bırakılması deri yaraları bakımından oldukça önemli uygulamalardır. Aşırı susama, baş dönmesi, ateş, karın spazm ve krampları, su ve kanlı dışkı görülmesi durumunda veya hasta ve yakınları tarafından bu tür durumların bildirilmesi durumunda acilen hastanın doktoru ile iletişime geçilerek durumun bildirilmesi gerekir. Hastaların özellikle, potasyumdan zengin beslenmesi (muz, pirinç, kabuğu soyulmuş elma, tost gibi) sağlanmalıdır. Hastanın mümkün ise günde 2-3 litre kadar sıvı tüketmesi ve bu sıvının büyük bir oranda mineral içerikli su olmasına dikkat edilmelidir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum