Temel Bilgi Teknolojileri 1 Deneme Sınavı Sorusu #1292310

I.  Notebook sistemlerinde taşınabilir olmalarından dolayı; Li-on, NiMH ya da Nicad gibi şarj edilebilen piller kullanılır.
II. Pillerin özeliklerine ve sistemin kullanımına göre laptop şarj süresi değişmektedir; bu süre genellikle 30 dakika ile 24 saat arasındadır.
III.Ortalama bir dizüstü bilgisayar sistemi, farklı birçok özelliğe ve donanıma sahip olduğundan masaüstü bilgisayarlarla tamamen aynı performansa sahiptir.
IV. Bir dizüstü bilgisayar sisteminde daha yüksek özelliklere yönelik değiştirilebilecek hemen hemen tek donanım hafıza ve sabit disktir.
Yukarıdaki ifadelerden kaç tanesi doğrudur?


0

1

2

3

4


Yanıt Açıklaması:

Notebook sistemlerinde taşınabilir olmalarından dolayı; Li-on, NiMH ya da Nicad gibi şarj edilebilen piller kullanılır. P­iller­in özelliklerine ve sistemin kullanımına göre şarj süresi­ değişebilmektedir. Ancak bu sürenin, örneğin akıllı telefonlarda olduğu g­ib­i b­ir güne yakın veya bazen biraz daha fazla olduğunu söylemek mümkün değildir. Ortalama b­ir dizüstü bilgisayar sistemi­, farklı birçok özelliğe ve donanıma sahip olsa da, masaüstü bilgisayarlarla karşılaştırıldığında, bazı sınırlılıklara sahiptir. Dizüstü sistemlerini ­işlemciler­ her ne kadar gelişmişse de masaüstü sistemlerle arasında belirli­ sınırlılıkları bulunmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum