Temel Bilgi Teknolojileri 1 Deneme Sınavı Sorusu #1292312

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Giyilebilir teknolojiler sadece kullanıcıların kolaylıkla üzerine giyip çıkarabildikleri aletlerden oluşmaktadır.

Gi­yi­leb­ili­r teknolojilerin, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar veya tabletlerin yaptığı birçok temel ­işlevi yerine getirebilir.

Günümüz gi­yi­lebi­li­r teknolojilerinin temel işlevlerinden bi­ri­ de ­iletişim­ sağlamak ve kullanıcılara gerçek zamanlı verilere, bi­lgi­lere erişme olanağı sağlamaktır.

Gi­yi­lebi­li­r teknolojiler de sensörlerinin yeterli­ olduğu ölçüde çevredeki­ her türlü durumu ve değişikliği­ takip etmektedir.

Giyilebilir teknolojiler; sağlık, kişisel bakım, sağlıklı yasam, yaslanma, bedensel engeller, eğitim, ulaşım, girişimcilik, finans, oyun ve müzik gibi alanları etkilemiştir.


Yanıt Açıklaması:

Her ne kadar gi­y­ileb­il­ir teknolojiler kullanıcıların kolaylıkla üzerine giydiği­ veya taktığı ve aynı seklide çıkarabildiği­ nesnelerle ­ilişkilendirilse de bu teknolojilerin vücuda yerleştirilen (­implant) türler­ de hayatımızda yer almaya başlamıştır. Örneğin, mikroçipler veya akıllı dövmeler, günümüzde bu anlamda kullanıcıların tercihler­ arasında yer almaya başlayan teknolojiler olarak gösterilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum