Temel Fotoğrafçılık Deneme Sınavı Sorusu #801475

I-Görüntüleri daha parazitli olmaya meyillidir.

II-Işığa karşı daha hassastır. 

III-Yüksek çözünürlükte daha kaliteli görüntü üretir. 

IV-Daha uzun batarya ömrüne sahiptir.

V-Daha pahalıdır. 

Yukarıda verilen özelliklerden hangisi yada hangileri CMOS sensörlerin özellikleridir?


I-II-V

I-IV-V

II-III-IV

II-III-V

III-IV-V


Yanıt Açıklaması:

CCD ve CMOS Görüntü Algılayıcılar (Sensörler) Arasındaki Fark:
-En büyük fark CCD sensörlerin düşük parazitli (çizgili) yüksek kaliteli görüntüler oluşturmasıdır.
-CMOS görüntüleri daha parazitli olmaya meyillidir.
-CCD sensörleri ışığa karşı daha hassastır. CMOS sensörleri düzgün bir ışıklandırmada düşük parazitli görüntü oluşturmak için daha fazla ışığa ihtiyaç
duymaktadır. Bu, CMOS sensörlerin CCD’den tamamen düşük kaliteli olduğu anlamına gelmez.
-CCD dijital kameralarda daha uzun süredir bulunmaktadır ve teknolojisi çok daha gelişmiştir. CMOS sensörleri teknolojiyi yakalamaktadır ve sonunca çözünürlük ve kalite açısından CCD ile eşdeğer olacaktır.
-CMOS’un CCD’yi yakalaması sadece an meselesidir. Bunlar herhangi bir standart silikon üretim hattında üretilebilir ve CCD sensörleri ile karşılaştırıldığında çok daha pahalıdır. Kalitede son gelişmeler kaydedildiğinde ekonomi sonunda bir gün tüm kameraların CMOS olmasını sağlayacaktır.
-CMOS sensörleri güç tüketimi bakımından CCD sensörlerinden daha üstündür. Daha uzun batarya ömrü CMOS kamera ile daha fazla resim çekmeniz anlamına gelmektedir.
-CCD kameralar yüksek çözünürlükte daha kaliteli görüntüler üretmektedir. CMOS teknolojisi yakalanmaktadır. Ve daha uzun batarya ömrü ve daha ucuz
kameralarla CCD kalite seviyesine uyum sağlamak zorundadır ve bir gün daha iyisi geliştirilene kadar dijital kameraların vazgeçilmez normu haline gelecektir.

Yorumlar
  • 0 Yorum