Temel Fotoğrafçılık Deneme Sınavı Sorusu #824537

Aşağıdakilerden hangisi Efekt Filtreleri arasında yer almaz?


Soft Filtre

Degrade Filtre

Sunset Filtre

Yıldız Filtre

Çoklu Filtre


Yanıt Açıklaması:

Efekt Filtreleri;
Çok fazla sayı ve çeşitte bulunan efekt filtreleri fotoğrafımızda renkten biçime kadar çeşitli efektler almamızı sağlar. Fotoğrafçıya çok geniş bir seçim imkânı veren bu filtrelerle yapacağımız her çekim fotoğraf karemizi orijinalinden bir parça uzaklaştır­sa da kreatif ve estetik sonuçlar için en çok tercih edilenlerdir. Her tür fotoğraf çekiminde kullanabi­leceğimiz bu filtreler özellikle stüdyo, portre, doğa ve manzara fotoğrafçılığında tercih edilmektedir.
Degrade Filtre
Yarısı saydam yarısı renkli olan ve özellikle man­zara fotoğrafçılığında kullanılan güneşli havalarda gökyüzünün beyaz şekilde patlamasını engelleyen ve gökyüzünün rengini istediğimiz tonda değiştiren filtrelerdir. En kullanışlı olanı gri renkli olan olsa da kırmızı, sarı, turuncu gibi renkleri de bulunur.
Sunset Filtre
Günbatımı fotoğraf çekimlerinde kullanılır. Koyu turuncu renkte olduğu için gün batımı fo­toğraflarına sıcak turuncu bir renk hakimiyeti verir.
Yıldız Filtre
Diğer filtrelerin aksine bu filtrenin yapısı say­dam değil çiziklerden oluşur. Fotoğrafını çekti­ğimiz konu içerisinde yer alan ışık kaynaklarının etrafında hale şeklinde çizgiler ve renk oluşmasını sağlayan filtrelerdir. Gece çekimlerinde belirginle­şip ortaya çıkan şehir ışıklarının fotoğraflanmasın­da etkili sonuçlar verir. Sis Filtresi Fotoğrafa puslu sisli bir hava vererek görüntünün atmosferini değiştirerek dramatik ya­pıyı kuvvetlendirir.
Çoklu Filtre
Aynı görüntü ya da konunun fotoğraf düzle­minde birden fazla gösterilmesi için kullanılır.
Hız Filtresi
Stabil bir cismin ya da konunun hareket eder­miş izlenimi vermesini sağlayan filtredir. Doğru cevap "A" şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum