Temel İnsan Hakları Bilgisi 2 Deneme Sınavı Sorusu #984157

Amerika Birle­şik Devletleri Başkanı Franklin Roosevelt ile aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?


Birleşmiş Milletlerin kurulması yolunda birinci adım olarak Amerika Birle­şik Devletleri Başkanı Franklin Roosevelt’in Atlantik Şartında ki Konuşmasıdır.

“Birleşmiş Milletler” terimi de ilk kez Atlantik Şartında  ABD Başkanı Roosevelt  ile İngiltere Başbakanı Churchill tarafından dile getirilmiştir.

Franklin Roosevelt  “Dört Özgürlük Üzerine Konuşması” Ocak 1941’de Amerikan Kongresine hitaben yapmıştır.

Franklin Roosevelt  Amerikan Kongresine hitaben yaptığı tarihî konuşmasında: dünyanın her yerinde, konuşma ve ifade özgürlüğüne değinmiştir.

Franklin Roosevelt  Amerikan Kongresinde 1941 de , dünyanın her yerinde, her kişinin Tan­rı’sına kendi istediği biçimde tapınması özgürlüğü­nden bahsetmiştir.


Yanıt Açıklaması:

Doğru cevap A olacaktır. Sayfa 50 de  İNSAN HAKLARININ KORUNMASINDA EVRENSEL SİSTEM konu başlığındaki açıklamalarda   " Birleşmiş Milletlerin kurulmasına giden yolda birinci adım olarak dönemin Amerika Birle­şik Devletleri Başkanı Franklin Roosevelt’in “Dört Özgürlük Üzerine Konuşması”ndan bahsedilebilir. Başkan Roosevelt daha savaş devam ederken, ABD savaşa girmeden yaklaşık bir yıl kadar önce, Ocak 1941’de Amerikan Kongresine hitaben yaptığı tarihî konuşmasıdır.  " şeklinde açıklanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum