Temel Sağlık Ve Hastalık Bilgisi Deneme Sınavı Sorusu #1194858

LLL Türkiye sayfasından alınmıştır

Kayınvalidesi tarafından bebeğine sürekli mama vermesi baskı yapılan yeni doğum yapmış anne soluğu emzirme danışmanında alır ve bu durumu ona anlattığında emzirme danışmanı anneye yukarıdaki posteri gösterir. Emzirme danışmanı aşağıdaki cümlelerden hangisini söylerse bu posteri destekleyici olmanın dışında kalır?


Emzirme ile anne ve bebek arasında ruhsal bir bağ kurulur. Bu durum annede psikolojik olarak rahatlamayı, bebekte de ruhsal gelişimi sağlaması açısından çok değerlidir.

O¨zellikle doğumdan sonra ilk birkaç saat içerisinde gelen ve 5 gün kadar devam eden ilk ağız sütü (kolostrum), bebeğin dünyaya uyumunu sağlayan bağışıklık sistemi için gerekli birçok maddeyi içerir.

Anne sütü alan bebeklerde ishal, kabızlık, karın ağrısı, zayı ama, önemli bazı enfeksiyonlar, diyabetes mellitus (şeker hastalığı), ağız diş sağlığı sorunları ve diş çürükleri vb. daha az görülür.

Doğal aile planlaması yöntemi olarak belirli bir süre kullanılabilir.

Anne sütü içerisinde demir, kalsiyum, fosfor, bakır, magnezyum, sodyum, potasyum, çinko ve iyot gibi çocuğun gereksinim duyduğu mineraller yeterince bulunmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

D seçeneğindeki husus anneye sağlayacağı yararla ilişkilidir. Bu hususta yenidoğan bebekle ilgili doğrudan bir alaka yoktur, poster ile de ilişkili değildir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum