Temel Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Deneme Sınavı Sorusu #943039

Aşağıdakilerden hangisi antibiyotiklerle sağaltımda dikkat edilmesi gereken hususlar göz önüne alındığında doğru bir yaklaşım değildir?


Hastalıkların tanısı mümkün olduğunca erken yapılarak, en etkili ilaç şekliyle sağaltıma başlanmalıdır.

Hastanın savunma sistemlerinin bozuk olduğunda bağışıklık sistemi yetmezliği veya baskılandığı durumlarda öncelikle bakterileri öldürücü ilaçlar seçilmelidir.

Antibiyotiklerle başlatılan sağaltımda 2-3 gün içinde hastanın durumunda iyileşme dikkati çekmezse, tanı ve sağaltımda kullanılan ilaç gözden geçirilmelidir.

Aynı bakterilerin sebep oldukları çeşitli hastalıkların sağaltımının mümkünse tek ilaçla yapılması; birçok bakterinin işe karıştığı olaylarda ya geniş etki spektrumlu ilaçların veya ilaç karışımlarının kullanılması tavsiye edilir.

Sağaltımda etkili olacağı düşünülen ilaç, sağaltımın en kısa sürede yapılması adına konakçıya ilişkin yan etkilere dikkat edilmeksizin kullanılmalıdır. 


Yanıt Açıklaması:

Kullanılacak ilacın hastalık etkenine etkisinin güçlü, konakçıya istenmeyen etkisinin az olması ve kullanılmaması gereken durumların iyi bilinmesi gibi faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum