Temel Veteriner Patoloji Deneme Sınavı Sorusu #586768

  • I. Elektron mikroskobu ile yapılacak olan incelemeler 0.5-1 mmgibi küçük boyutlarda olmalıdır.
  • II. Etkenleri direkt olarak gözlemek için örneklerden hazırlanan süspansiyonlardan alınabilir.
  • III. Elektron mikroskobik incelemelerde histolojik inceleme yapabilmek için kullanılan lama grid adı verilir.
  • IV. Elektron mikroskopta iyi bir tespit için alınan parçanın boyu, solüsyonların yoğunluğu ve pH'ı ile tamponun uygunluğu önemlidir.
  • V. Elektron mikroskobide yapılacak inceleme için tespit edilen doku örnekleri tamponla yıkandıktan sonra doğrudan %100'lük saf alkol ile muamele edilerek dehidrasyonu yapılır.
Elektron mikroskobu ile yapılacak incelemelerle ilgili olarak yukarıda verilmiş olan bilgilerden hangisi/hangileri doğrudur?


I, II ve IV

II, III ve IV

I, II ve V

II, III, IV ve V

I, II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Elektron mikroskobu ile yapılacak olan incelemeler 0.5-1 mmgibi küçük boyutlarda olmalıdır.Etkenleri direkt olarak gözlemek için örneklerden hazırlanan süspansiyonlardan alınabilir.Elektron mikroskobik incelemelerde histolojik inceleme yapabilmek için kullanılan lama grid adı verilir.Elektron mikroskopta iyi bir tespit için alınan parçanın boyu, solüsyonların yoğunluğu ve pH'ı ile tamponun uygunluğu önemlidir. Dolayısıyla I, II, III ve IV. önermeler doğrudur.

Elektron mikroskobide yapılacak inceleme için tespit edilen doku örnekleri tamponla yıkandıktan sonra dereceli alkollerden sırasıyla geçirilir; %70, 90, 95, 100  alkol ile muamele edilerek dehidrasyonu yapılır. V. önerme yanlıştır.

Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum