Temel Zootekni Deneme Sınavı Sorusu #1300127

Zooteknideki “barındırma” esası, aşağıdaki konulardan hangisi ile ilgilenir?


Esas olarak evcil hayvanlarda kalitatif ıslah ve kantitatif popülasyon büyüklüğü, araştırmaları ve evcil hayvanları etkileyen yeni yöntemlerle ilgilenir.

Araştırmalarla protein, yağ, karbonhidrat ve vitamin gibi çiftlik hayvanlarınca önemli olan besin ögelerinin besleme standartlarında ayarlanması ve yemlerin kimyasal ve besin değeri düzeyinin tespitiyle ilgilenir.

Ahır, serbest barınak sistemi ya da grup barınak sistemi gibi çiftlik hayvanları için gelişen koruma metodları, bunların etkinliği, mekanizasyon ve otomatikleşme konularıyla ilgilenir.

Temel bilimlerle üretim kaynağı olan genotipleri daha iyi tanırken, gıda mühendisliği gibi uygulamalı bilimlerle bunlardan üretilen ürünlerin (örneğin süt) yağ, protein gibi özelliklerinin düzenlenmesini sağlayan konularla ilgilenir.

Kalite artırımı; hayvansal ürün üretimi (et, süt, yumurta ve yapağı gibi) ve yeni yetiştirme tekniklerinin gelişimi konularıyla ilgilenir.


Yanıt Açıklaması:

A ve E şıkkında verilen ifadeler yetiştirme esası ile ilgilidir. B şıkkında verilen ifade besleme esasının ilgi alanını anlatmaktadır. D şıkkında ise zootekninin diğer bilimlerle ilişkisi anlatılmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum