Tıbbi Ve Psikiyatrik Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #1150637

Bireysel sağlık çalışmalarında üçüncü derece önlemler ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


 Hastalığın yaşam üzerindeki etkilerini arttırmak istenir.

Bireyin ailesine de, hastalığın getireceği farklı ihtiyaçlarla nasıl başa çıkacakları, kendilerinine tür bir sürecin beklediği gibi konularda da rehberlik edilir.

Kötüleşmeyi engellemek iyileşmeyi hızlandırmak amaçlanır.

Genellikle etkileri yoğun olan, kronik ve kimi zaman da ölümcül olarak ni­telendirilen hastalıklarda uygulanması gereken bir müdahaledir.

Bu aşamada, özellikle lisans ve lisan­süstü düzeyde gerekli eğitimleri almış olan sosyal çalışmacılar, ruhsal konularda klinik değerlendir­meler ve müdahalelerde de bulunabilirler.


Yanıt Açıklaması:

Kötüleşmeyi engellemek iyileşmeyi hızlandırmak amaçlayan 2.derece alınan önlemin amacıdır. Üçüncüderece önlem : Hastalıkla yaşama konusunda beceriler geliştirmek, hastalığın birey üzerinde oluşturduğu sosyal ve ruhsal etkileri dü­zenlemek-kontrol etmek gibi hedefleri olan çalış­malar söz konusudur. Bu aşamada bireyin ailesine de, hastalığın getireceği farklı ihtiyaçlarla nasıl başa çıkacakları, kendilerini ne tür bir sürecin beklediği gibi konularda da rehberlik edilmesi gerekebilecek­tir. 3.derece müdahaleler, genellikle etkileri yoğun olan, kronik ve kimi zaman da ölümcül olarak ni­telendirilen hastalıklarda uygulanması gereken bir müdahaledir. (Bu aşamada, özellikle lisans ve lisan­süstü düzeyde gerekli eğitimleri almış olan sosyal çalışmacılar, ruhsal konularda klinik değerlendir­meler ve müdahalelerde de bulunabileceklerdir.)

Yorumlar
  • 0 Yorum