Tıbbi Ve Psikiyatrik Sosyal Hizmet Deneme Sınavı Sorusu #1175456

Cleora Roberts (1989), doktorlar ve sosyal çalışmacıların sağlık ekibi içindeki rollerinin farklılıklarını gösteren maddeler dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi yanlış olur? 

 


Doktorun hedefi hayat kurtarmak iken sos- yal çalışmacının odak noktası yaşamın süre- sinden ziyade kalitesi üzerindedir.

 

Doktorlar test sonuçları gibi nesnel verilere göre karar alırken sosyal çalışmacılar hasta- nın yaşadığı olaylara ilişkin geliştirdiği kişi- sel yorumlarını dikkate alır

 

Doktorlar sağlığı geliştirme ve mümkün olan en uzun yaşam süresine ulaşma hedefleriyle tedavi kararları alırken sosyal çalışmacılar, kişinin kendi belirlediği tedavi amaçlarını teşvik etme amacındadır.

 

Doktorlar genellikle, hastalarının ruhsal sorunlarıyla uğraşma konusunda ken- dilerini Sosyal çalışmacılardan daha rahat hissederler.

Sağlık ekibi içinde doktor idareyi elinde tutmaya; sosyal çalışmacı ise ekiple işbirliği yapmaya eğilimlidir.


Yanıt Açıklaması:

Cleora Roberts (1989), doktorlar ve sosyal çalışmacıların sağlık ekibi içindeki rollerinin farklılıklarını gösteren 5 madde sıralamıştır. Bunlar;

1. Doktorun hedefi hayat kurtarmak iken sos- yal çalışmacının odak noktası yaşamın süre- sinden ziyade kalitesi üzerindedir.

2. Doktorlar test sonuçları gibi nesnel verilere göre karar alırken sosyal çalışmacılar hasta- nın yaşadığı olaylara ilişkin geliştirdiği kişi- sel yorumlarını dikkate alır.

3. Doktorlar sağlığı geliştirme ve mümkün olan en uzun yaşam süresine ulaşma hedefleriyle tedavi kararları alırken sosyal çalışmacılar, kişinin kendi belirlediği tedavi amaçlarını teşvik etme amacındadır.

4. Sosyal çalışmacılar genellikle, hastalarının ruhsal sorunlarıyla uğraşma konusunda ken- dilerini doktorlardan daha rahat hissederler.

5. Sağlık ekibi içinde doktor idareyi elinde tutmaya; sosyal çalışmacı ise ekiple işbirliği yapmaya eğilimlidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum