Ticaret Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #549951

Sonradan meydana gelen değişiklikler karşısında ticaret unvanında herhangi bir değişiklik yapılmadan unvanın aynen kullanımına bazı hallerde müsaade edilmiştir.

Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?


Ticari işletme sahibinin ya da şirket unvanında adı ve soyadı yer alan ortağın ismi kanunen  veya yetkili makamlar tarafından değiştirilir  ise unvan olduğu gibi kalabilir.

Kollektif veya komandit şirkete veya donatma iştirakine yeni ortak veya donatanın girmesi halinde ticaret unvanı olduğu gibi kalabilir.

Kollektif ve komandit şirketler ile donatma iştirakinde ayrılan ve unvanda adı yer alan ortağın adı onun bu konuda yazılı muvafakati  alınmak sızın ticaret unvanında kalabilir.

Kollektif veya komandit şirketlerde adı unvanda yer alan ortağın ölümü halinde, mirasçıları onun yerine geçerek şirketin devamını kabul eder veya şirkete girmemekle beraber bu hususta yazılı onay verirlerse şirket unvanı olduğu gibi kalabilir.

Gerçek kişi tacirin ölümü halinde işletmeye devam eden mirasçılar muris tarafından kullanılan unvanı kullanmaya devam edebilirler.


Yanıt Açıklaması:

Kollektif ve komandit şirketler ile donatma iştirakinde ayrılan ve unvanda adı yer alan ortağın adı onun bu konuda yazılı muvafakati alınmak şartıyla ticaret unvanında kalabilir .Adı unvanda yazılı ortak veya donatan ayrılmakla birlikte isminin unvanda kalmasına müsaade etmiyorsa o zaman unvanda gerekli değişikliğin yapılması gerekir.

Yorumlar
  • 0 Yorum