Ticaret Hukuku 1 Deneme Sınavı Sorusu #521905

Aşağıdakilerden hangisi Komandite ortaklar ile komanditer ortaklar arasındaki farklardan biri değildir?


Komandite ortakların gerçek kişi olmaları gerekir. Komanditer ortaklar ise gerçek kişi olabileceği gibi tüzel kişi de olabilir. Bu durumda tüzel kişi ortaklar ancak komanditer ortak olabilirler.

 

Ortağın kendisinden kaynaklanan haklı sebeplerin mevcut olması.

 

Komandite ortaklar emek sermayesi getirebilirken, komanditer ortaklar kişisel emeğini ve ticari itibarını sermaye olarak koyamaz (TTK m.307), nakdi ve ayni sermaye kalemlerini sermaye olarak koyabilirler.

 

Komandite ortakların şirketi yönetim ve temsil yetkisi vardır. Komanditer ortaklar şirket işlerine müdahale edemezler (TTK m.309), şirketi yönetemezler ve ortak olarak temsil edemezler.

Komandite ortaklar rekabet yasağı altındadırlar. Komanditer ortaklar rekabet yasağına tabi değildirler.


Yanıt Açıklaması:

Komandite ortaklar ile komanditer ortaklar arasındaki farklar şöyle sıralanabilir: • Komandite ortakların gerçek kişi olmaları gerekir. Komanditer ortaklar ise gerçek kişi olabileceği gibi tüzel kişi de olabilir. Bu durumda tüzel kişi ortaklar ancak komanditer ortak olabilirler (TTK m.304). • Komandite ortaklar emek sermayesi getirebilirken, komanditer ortaklar kişisel emeğini ve ticari itibarını sermaye olarak koyamaz (TTK m.307), nakdi ve ayni sermaye kalemlerini sermaye olarak koyabilirler. • Komandite ortakların şirketi yönetim ve temsil yetkisi vardır. Komanditer ortaklar şirket işlerine müdahale edemezler (TTK m.309), şirketi yönetemezler ve ortak olarak temsil edemezler. • Komandite ortaklar rekabet yasağı altındadırlar. Komanditer ortaklar rekabet yasağı- na tabi değildirler (TTK m.311).

Yorumlar
  • 0 Yorum