Ticaret Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1166504

Elli ortaklı bir limited şirketin ortaklarından olan Ahmet ekonomik sıkıntı nedeniyle esas sermaye payını aralarında yaptıkları sözlü bir anlaşma ile Mehmet’e devretmiştir. Bir yıl sonra Mehmet kar payı talebiyle ortaklığa başvurmuş fakat bu talebi, ortaklık kayıtlarında ortak olarak görülmediği gerekesiyle reddedilmiştir. Duruma sinirlenen Mehmet ortaklık görevlilerini hakkını ihlal etmekle suçlamaktadır.Mehmet’in durumu hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Ahmet ve Mehmet arasında sözlü olarak yapılan devir sözleşmesi yeterli olduğu için esas sermaye payı Mehmet’e devir etmiştir.
Ahmet ve Mehmet arasındaki devir sözleşmesi yazılı olarak yapılmış olsaydı esas sermaye payı Mehmet’e devir edilmiş olurdu.
Ahmet ve Mehmet arasındaki devir sözleşmesi yazılı olarak yapılmış ve imzaları notere onaylatılmış olsaydı esas sermaye payı Mehmet’e devir edilmiş olurdu.
Ahmet ve Mehmet arasındaki devir sözleşmesi yazılı olarak yapılmış, imzaları notere onaylatılmış ve devir ortaklar genel kurulu tarafından onaylanmış olsaydı esas sermaye payı Mehmet’e devir edilmiş olurdu. Mehmet ancak bu durumda kar payı talep edebilird
Ahmet ve Mehmet arasındaki devir sözleşmesi ortaklar genel kurulu tarafından onaylanmış olsaydı esas sermaye payı Mehmet’e devir edilmiş olurdu.

Yanıt Açıklaması: Limited ortaklıklarda esas sermaye payının devredilebilmesi için, devir sözleşmesinin yazılı olarak yapılması, imzaların noter tarafından onaylanması ve devrin ortaklar genel kurulu tarafından onaylanması şarttır.
Yorumlar
  • 0 Yorum