Ticaret Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1166496

Bora, Murat ve Ayşen isimli üç arkadaş birlikte bir lokanta açmaya karar verirler. Aralarında bir sözleşme düzenleyerek lokantayı hizmete açarlar, fakat işleri umdukları gibi gitmez ve piyasaya 300.000 TL borçlanırlar. Lokantanın dekorasyonunu yapan ve ücreti ödenmeyen Ahmet, ortaklardan maddi durumunun daha iyi olduğunu düşündüğü Bora aleyhine 50.000TL tutarındaki alacağını tahsil edebilmek amacıyla takip başlatmış, Bora bu takibe borcun ortaklığa ait olduğu gerekçesiyle itiraz etmiştir.Ortakların sorumluluğuna ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Olayda bir adi ortaklık söz konusu olduğu için ortaklık borçlarından dolayı, bütün ortaklar sınırsız ve müteselsil olarak sorumludurlar.
Olayda bir adi ortaklık söz konusu olduğu için ortaklık borçlarından dolayı, ortaklığın belirleyeceği bir ortak sınırsız ve müteselsil olarak sorumludur.
Olayda bir adi ortaklık söz konusu olduğu için ortaklık borçlarından dolayı, ortaklık tüzel kişiliği sınırsız ve müteselsil olarak sorumludur.
Olayda bir adi ortaklık söz konusu olduğu için ortaklık borçlarından dolayı, her ortak kendi payına düşen oranda sorumludur.
Olayda bir adi ortaklık söz konusu olduğu için ortaklık borçlarından dolayı, ortakların sınırsız ve müteselsil sorumluluğu söz konusu değildir.

Yanıt Açıklaması: Adi ortaklığın tüzel kişiliği olmadığından bütün ortaklar ortaklık borçlarından dolayı sınırsız ve müteselsil olarak sorumludurlar.
Yorumlar
  • 0 Yorum