Ticaret Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #1160624

Beş arkadaş bir kollektif ortaklık kurarak makarna imal etmeye karar vermişler ve iş bölümü yaparak hazırlık işlemlerine başlamışlardır. Ticari işletmeyi ticaret siciline tescil ettirme görevi kendisine düşen (A) ticaret sicili müdürlüğüne tescil için başvurmuştur. Ticaret sicil müdürü bir ortaklık kurulması söz konusu olduğu için bütün ortaklar tarafından birlikte başvuru yapılması gerektiğini söyleyerek başvuruyu reddetmiştir. Bu durumda aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Birden çok kişinin tescili talep yetkisi olan hallerde aksine düzenleme yoksa bu kişilerden birinin talebi herkes adına yapılmış sayılacağı için sicil müdürü haksızdır.
Birden çok kişinin tescili talep yetkisi olan hallerde, bu kişilerden birinin talebi mümkün olmadığı için sicil müdürü haklıdır.
Birden çok kişinin tescili talep yetkisi olan hallerde, bu kişilerden hangisinin tescil talebinde bulunacağı ticaret mahkemesi tarafından belirleneceği için sicil müdürü haksızdır.
Birden çok kişinin tescili talep yetkisi olan hallerde, bütün ilgililerin birlikte başvurması kanunen zorunlu olduğu için sicil müdürü haksızdır.
Ticaret sicili müdürü her tescil başvurusunu kanunen kabul etmekle yükümlü olduğundan haksızdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum