Tüketici Davranışları Deneme Sınavı Sorusu #1342344

"Ürünle ilgili ihtiyacı ilk fark eden kişi olup satın alma işleminin gerçekleşmesine öncülük eder. Örneğin, bir tatil yeri için çocuk veya anne başlatıcı bir rol üstlenebilir. Dolayısıyla ihtiyacı en fazla hisseden ve bunu hissettiren kişi ürünün değerlendirilmesinde katkı sağlar."

Satın alma kararını etkileyen ve farklı rollere sahip kişiler bulunmaktadır. Yukarıda verilen tanım bu rollerden hangisine aittir?


Başlatıcı

Etkileyici

Karar Verici

Satın Alıcı

Kullanıcı


Yanıt Açıklaması:

Yukarıda verilen tanım,  satın alma kararını etkileyen ve farklı rollere sahip kişilerden  "Başlatıcı" rolünün tanımıdır. Etkileyici;  Satın alınacak ürün ile ilgili kararı etkileyen kişiler bulunmakta olup, bunlar satın almada seçeneklerin değerlendirilmesi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir , Karar Verici; Alternatifler değerlendirildikten sonra nihai kararı veren kişi, Satın Alıcı; Mal ve hizmetin alımında ödeme konusunda yetkili olan kişidir. Parayı harcayacak kişiyi ifade eder. Kullanıcı; Gerçekte ürünü kullanacak kişidir. Örneğin okul kıyafetlerinde kullanıcı öğrenci olacaktır. Satın alıcı ile kullanıcı farklı olabilir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum