Tüketici Davranışları Deneme Sınavı Sorusu #1242540

“Kahvaltı için uygun yiyecekler nelerdir” şeklinde yemek yemeye yönelik düzen sunan kültür özelliği aşağıdakilerden hangisidir?


Kültürün öğrenilir olması

Kültürün paylaşılır olması

Kültürün aktarılabilir olması

Kültürün dinamik olması

Kültürün ihtiyaçlara cevap vermesi


Yanıt Açıklaması:

Kültür İhtiyaçlara Cevap Verir: Kültürün toplumu oluşturan bireylerin ihtiyaçlarına karşılık vermek şeklinde bir görevi bulunmaktadır. Kültür, insanların karşı karşıya kaldığı sorunları çözmede her aşamada daha önce denenmiş ve doğrulanmış yöntemler sunmak yoluyla düzen, yönlendirme ve rehberlik sağlayarak fizyolojik, kişisel ve toplumsal ihtiyaçları karşılar. Örneğin, kültür yemek yeme ile ilgili aşağıdaki gibi birtakım varsayımlar, standartlar ve ilkeler sağlamak yoluyla temel fizyolojik ihtiyaçlardan birisi için düzen sunar (Schiffman vd. 2012; 343):

  • Ne zaman yemek yenir (ana öğünlerde yemek yenir, öğün arası bir şey yenmez),
  • Nerede yemek yenir (evde yemek hazırlanır ve yenir; ya da dışarıda yemek yene­cekse kalabalık bir restoran tercih edilmelidir çünkü yemekler güzel olduğu için müşteri çoktur),
  • Kahvaltı için uygun yiyecekler nelerdir (Türkiye’deki yemek kültürü bağlamında ekmek, peynir, zeytin, reçel, çay vb. yiyecekler tüketilirken, Amerika’da kahvaltılık gevrek, meyve suyu ve kahve kahvaltıyı oluşturur), gibi.
Yorumlar
  • 0 Yorum