Tüketici Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #809526

Süreli yayın kuruluşlarınca düzenlenen promosyon uygulamaları hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?


Promosyon Uygulaması, bir mal veya hizmetin süreli yayınlarla doğrudan veya dolaylı olarak ilişkilendirilerek verilmesidir.

Promosyonlu satışlar nedeniyle tüketicinin korunması özellikle gazetelerin uyguladığı promosyon kampanyaları ile ortaya çıktığından bu konu TKHK’da özel olarak düzenlenmektedir.

TKHK'ye göre, süreli yayın kuruluşlarınca düzenlenen ve her ne amaç ve şekilde olursa olsun, bilet, kupon, iştirak numarası, oyun, çekiliş ve benzeri yollarla süreli yayın dışında ikinci bir mal veya hizmetin verilmesinin taahhüt edildiği veya verildiği promosyon uygulamalarında, yönetmelikle belirlenen süreli yayıncılık amaçlarına uygun kültürel mal veya hizmetler dışında başka bir mal veya hizmet verilemez.

Süreli yayın kuruluşlarının kültürel ürünler dışında ürünleri promosyon olarak vermeleri yasaklanmıştır.

Eğitim amaçlı ürünler kültürel ürün kavramı kapsamında değerlendirilmez.


Yanıt Açıklaması:

Süreli yayın kuruluşlarının kültürel ürünler dışında ürünleri promosyon olarak vermeleri yasaklanmıştır. Kültürel ürünler arasında da bir ayrım yapılmıştır. Süreli yayın kuruluşlarının verebileceği kültürel ürünler, süreli yayıncılık amaçlarına uygun kültürel ürünler olmalıdır. Eğitim amaçlı ürünlerin de geniş anlamda kültürel ürün kavramı kapsamında düşünülmesi gerekir.

Yorumlar
  • 0 Yorum