Tur Planlaması ve Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #1400459

I. Konaklama yapılacak otel ile ilgili bilgiler

II. Varış yerinde turistlere verilecek broşür ve dokümanlar

III. Tedarikçi sözleşmeleri

IV. Havaalanı detayları

Yukarıdakilerden hangisi/leri gözetimli turlarda, operasyon öncesinde kontrol amaçlı olarak kullanılan listede olması gereken bilgiler arasında yer alır?


Yalnızca I

I ve III

II ve IV

I, II ve IV

II, III ve IV


Yanıt Açıklaması:

Gözetimli turlar genellikle tek merkezli gerçekleşen turlardır. Kültürel etkinliklerden ziyade dinlenceyi tercih eden turistlere yönelik hazırlanırlar. Sezon süresince devam edecek operasyonların başlamasından önce tamamlanması gereken hazırlıklar vardır. Bu hazırlıkları yaparken ne kadar dikkatli olunursa gerçekleşecek turlar o kadar sorunsuz olur. Bu sebeple tur hazırlıklarını kontrol edebilmek için bir liste oluşturulmalıdır. Bu listede mutlaka olması gereken maddeler şunları içermelidir:
• Kalınacak otele dair tüm detaylar (Konum, vaad edilen hizmetler, sahip olduğu özelliklerin gerçekliği, bagaj, oda detayları vb.)
• Havaalanlarına dair bilgiler ve detaylar,
• Varış sırasında kullanılacak turistlere verilecek broşürler, dokümanlar,
• Hoşgeldiniz kokteyli (wellcome coctail) organizasyonu,
• Otel rehberlerinin (hotel rep) hazırlıklarının kontrolü (turistlerin kalacağı, görev yapacakları otel çalışanları ile tanışma süreci, kullanacakları doküman ve belgelerin hazırlanması, otellerdeki ofisleri, masaları vb. alanların belirlenmesi, düzenlenmesi vb.)

Dolasyısıyla sorunun cevabı D'dir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum