Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1343026

"Turizm faaliyetlerinin oluşmasında yerlerle ilgili çekicilikler başlıca güç kaynaklarından biridir. Yerlerle ilgili çekiciliklerin oluşabilmesi için de farkındalık ve erişebilirlik ön koşullar arasında bulunur. Diğer taraftan yerler; yerel sakinler, yabancı ziyaretçiler, ekonomik süreçler, fiziksel çevre ve kültür arasındaki ilişkilerde başlıca odak noktası olduğundan turizm araştırmalarında öncelikli olarak anlaşılması ve açıklık getirilmesi gereken konulardan biridir."

Metinde ifade edildiği gibi turizm araştırmalarında ziyaretçiler, çevre, ekonomik süreçler gibi konuların anlaşılması ve açıklanmasının nedeni aşağıdakilerden hangisidir?


Tüketim kültürü

Yer bağımlılığı

Fiziksel biçim

Anlam verme

Etkinlik oluşturma


Yanıt Açıklaması:

Yerler; yerel sakinler, yabancı ziyaretçiler, ekonomik süreçler, fiziksel çevre ve kültür arasındaki ilişkilerde başlıca odak noktası olduğundan turizm araştırmalarında öncelikli olarak anlaşılması ve açıklık getirilmesi gereken konulardan biridir (Lew vd., 2008: 41). Bunun nedeni turizmin yer bağımlılığı ile doğrudan ilişkili olmasıdır (Williams, 2009: 27).

Yorumlar
  • 0 Yorum