Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1343177

Kitlesel hareketliliğin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?


İnsanların başka insanlarla, örneğin arkadaşlarıyla, aileleriyle ya da belirli bir coğrafyada yaşayan insanların tümüyle, bir yerden bir başka yere hareketliliği.

Bireylerin kendi başlarına hareketliliği.

Yaşanılan yerin kısa bir süre sonra geri dönülmek üzere terk edilmesi.

İnsanların, dinlenme, rahatlama, ‘bir tatlı huzur alma’, kendiyle baş başa kalma, yaşanılanların muhasebesini yapma, kendini gerçekleştirme, kendini aşma, bir şeyleri başarma gibi pek çok maddi ve manevi sebeple yer değiştirmesi.

İnsanların günlük yaşamın anlamsızlığından, çalışma yaşamının bunaltılarından, aile ilişkilerinin sorumluluklarından ve başkaca baskılardan kaçmak, kurtulmak ve rahatlamak amacıyla yer değiştirmesi.


Yanıt Açıklaması:

Kitlesel hareketlilik, insanların başka insanlarla, örneğin arkadaşlarıyla, aileleriyle ya da belirli bir coğrafyada yaşayan insanların tümüyle, bir yerden bir başka yere hareketliliğini ifade etmektedir. Kitlesel hareketlilik göç şeklinde olabileceği gibi geçici bir hareketlilik şeklinde de olabilir. Örneğin; mevsimsel tarım işçilerinin hasat dönemlerinde tarım bölgelerine yönelik hareketliliği kitlesel hareket olup aynı zamanda geçici bir hareketliliktir. Benzer şekilde, paket turlarla tatile giden insanlar topluluğunun bu hareketi de kitlesel bir hareketlilik olup kitle turizmi olarak isimlendirilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum