Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1135469

Sağlık turizmine açılan doğal kaynakların yer aldığı bölgelerde; kaplıca çevrelerinde özel mülkiyete izin verilmemeli ve bu konuda katı yaptırımlar uygulanmalıdır. ........... raporu olmadan hiçbir arazi kullanıma açılmamalı; geleceğe yönelik, doğayı, ekolojik dengeyi korumayı gözeten standartlar ve çalışmalar değerlendirilmeli ve bu faktörler turizm politika ve planlarının bir parçası olmalıdır.

Yukarıda verilen ifadede boş bırakılan yere uygun olan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?


FED

WHO

ÇED

LEED

IMF


Yanıt Açıklaması:

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) “teklif edilen bir faaliyet projesinin etkilerini öngörerek çevresel kaynakların ve ekosistemin bu etkilenmeden alacağı payı değerlendirmek ve bu değerlendirmeye göre koruma kapsamında alınması gereken önlemleri belirlemek, uygulamak ve izlemektir.

Sağlık turizmine açılan doğal kaynakların yer aldığı bölgelerde; kaplıca çevrelerinde özel mülkiyete izin verilmemeli ve bu konuda katı yaptırımlar uygulanmalıdır. ÇED raporu olmadan hiçbir arazi kullanıma açılmamalı; geleceğe yönelik, doğayı, ekolojik dengeyi korumayı gözeten standartlar ve çalışmalar değerlendirilmeli ve bu faktörler turizm politika ve planlarının bir parçası olmalıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum