Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1224377

Aşağıdaki turizm tanımlarından hangisi  Guyer Feuler'e aittir?


“Sürekli yaşamaya dönüşmemek ve gelir sağlayıcı hiçbir uğraşıda bulunmamak koşulu ile yabancıların geçici süre kalışlarından doğan olay ve ilişkilerin tümü”.

“Gittikçe artan hava değişimi ve dinlenme gereksinimleri, doğa ve sanatla beslenen göz alıcı güzellikleri tanıma isteğine; doğanın insanlara mutluluk verdiği inancına dayanan ve özellikle ticaret ve sanayinin gelişmesi ve ulaşım araçlarının kusursuz hâle gelmelerinin bir sonucu olarak ulusların ve toplulukların birbirlerine daha çok yaklaşmasına olanak veren ‘modern’ çağa özgü bir olay”dır.

“İnsanların olağan ortamları dışındaki yerlere bir yıldan uzun olmamak üzere, ziyaret edilen yerde ücretli bir işte çalışma dışında eğlence, iş ve başkaca nedenlerle seyahat etmeleri ve kalmalarını içeren faaliyetler bütünüdür”.

"Coğrafi bir yer değiştirmedir ve coğrafya ile yakından ilişkilidir. Farklı çevrelerde farklı kültürlerin ortaya çıkması, kültürleri tanıma isteğini gündeme getirmiş, bu durum eğlenme dinlenme talebi ile birlikte turizmin gelişmesine coğrafya-kültür ve turizm arasındaki ilişkinin güçlenmesine neden olmuştur".

"Seyahat eden kişi seyahat ettiği yerde bir süre kalmalı ve yaşadığı yere ya da evine geri dönmelidir. Bu tanımın ayırt edici bir diğer özelliği de seyahat eden kişinin seyahat ettiği yerde para kazanma ya da gelir getirici bir başka işle uğraşmaması gerekliliğidir. Ancak iş seyahatleri ile eğlence ve dinlence amaçlı seyahatleri birbirinden ayırmak oldukça zordur".


Yanıt Açıklaması:

İlk turizm tanımını yapan Guyer Feuler’e göre turizm “gittikçe artan hava değişimi ve dinlenme gereksinimleri, doğa ve sanatla beslenen göz alıcı güzellikleri tanıma isteğine; doğanın insanlara mutluluk verdiği inancına dayanan ve özellikle ticaret ve sanayinin gelişmesi ve ulaşım araçlarının kusursuz hâle gelmelerinin bir sonucu olarak ulusların ve toplulukların birbirlerine daha çok yaklaşmasına olanak veren ‘modern’ çağa özgü bir olay”dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum