Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1225803

İngiliz The Guardian gazetesi, şehirlerin doğal güzellikleri, iklimleri ve altyapıları gibi kriterlere göre dünya genelindeki şehirleri sıralamıştır.

Bu sıralama aşağıdakilerden hangisnde doğru olarak verilmiştir?


New York listenin başını çekmektedir. Bunu  ABD’nin Los Angeles şehrive Londra izlemektedir. Yirmi beş şehrin sıralandığı listede İstanbul 15. sırada yer bulabilmiştir.

ABD’nin Los Angeles şehri listenin başını çekmektedir. Bunu New York ve Londra izlemektedir. Yirmi beş şehrin sıralandığı listede İstanbul 11. sırada yer bulabilmiştir.

Las Vegas şehri listenin başını çekmektedir. Bunu New York ve Londra izlemektedir. Yirmi beş şehrin sıralandığı listede İstanbul 11. sırada yer bulabilmiştir

ABD’nin ABD’deki Aneheim şehri şehri listenin başını çekmektedir. Bunu New York ve Londra izlemektedir. Yirmi beş şehrin sıralandığı listede İstanbul 5. sırada yer bulabilmiştir.

ABD’nin ABD’deki Aneheim şehri şehri listenin başını çekmektedir. Bunu Las Vegas ve Londra izlemektedir. Yirmi beş şehrin sıralandığı listede İstanbul 12. sırada yer bulabilmiştir.


Yanıt Açıklaması:

İngiliz The Guardian gazetesi, şehirlerin doğal güzellikleri, iklimleri ve altyapıları gibi kriterlere göre dünya genelindeki şehirleri sıralamıştır. Bu sıralamaya göre ABD’nin Los Angeles şehri listenin başını çekmektedir. Bunu New York ve Londra izlemektedir. Yirmi beş şehrin sıralandığı listede İstanbul 11. sırada yer bulabilmiştir

Yorumlar
  • 0 Yorum