Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1343252

I. Rota, yüzey ya da su üzerinde rekreasyon ve ulaştırma amacıyla kamu ulaşımı için düzenlenen doğrusal bir koridor olarak tanımlanmaktadır.

II. Yol, tematik doğrusal bir koridor ile birlikte benzer doğal ve kültürel özellikler ile bağlantılı bir çevrim ve izlenen doğrultu olarak tanımlanmaktadır.

III. Rekreasyonel yeşil yollar, bir tablo konusu olmaya değecek güzellikte olan yer şekli, coğrafi görünüm, manzaradır.

IV. Pitoreks, genelde oldukça uzun bir hat boyunca devam eden patika ya da belirgin iz niteliği taşıyan çeşitli özellikteki alanlardır.

V. Suyolları, akarsu, nehir gibi su yüzeylerinde geniş tabanlı toplum ortaklığı ile desteklenen kamu ulaşım ağıyla desteklenen rekreasyonel rotalardır.

Yukarıdaki kavramlardan hangisinin tanımı doğru verilmiştir?


I

II

III

IV

V


Yanıt Açıklaması:

Yol, yüzey ya da su üzerinde rekreasyon ve ulaştırma amacıyla kamu ulaşımı için düzenlenen doğrusal bir koridor olarak tanımlanmaktadır.

Rota, tematik doğrusal bir koridor ile birlikte benzer doğal ve kültürel özellikler ile bağlantılı bir çevrim ve izlenen doğrultu olarak tanımlanmaktadır.

Pitoreks, bir tablo konusu olmaya değecek güzellikte olan yer şekli, coğrafi görünüm, manzaradır.

Rekreasyonel yeşil yollar, genelde oldukça uzun bir hat boyunca devam eden patika ya da belirgin iz niteliği taşıyan çeşitli özellikteki alanlardır.

Suyolları, akarsu, nehir gibi su yüzeylerinde geniş tabanlı toplum ortaklığı ile desteklenen kamu ulaşım ağıyla su yolları üzerindeki rekreasyonel rotalardır.

Yorumlar
  • 0 Yorum