Turistik Alanlarda Mekan Tasarımı Deneme Sınavı Sorusu #1227888

''Açık alanlarda tasarlanacak yolların ve patikaların  kullanıcıların deneyimlerini doğrudan etkilediği düşünülmektedir'' buna göre aşağıda verilenlerden hangisi  yolların ve patikaların  kullanılma amacı dışında kalmaktadır.


Aileler ve arkadaş grupları tarafından egzersiz ve rahatlama amacı

Yaban hayatını gözlemleme

Arkeolojik siteleri ya da diğer kültürel alanlarda yapılan kazılara katılma

Bisiklet, at sürmek gibi ciddi düzeyde egzersiz amacı

Bir seyir noktasına ulaşma, manzarayı seyretme


Yanıt Açıklaması:

Ziyaretçiler yürüyerek, at sürerek ve bisiklet gibi çeşitli şekillerde doğal alanları keşfetmek isteyebilmektedirler. Bu ziyaretçilerin bir bölümü harita ve pusula gibi araçlarla yollarını kendileri bulmayı tercih ederken diğer bir bölümü, hatta büyük
bir çoğunluğu ise bir patika ya da yolu takip etme ihtiyacı duymaktadırlar. Bu nedenle açık alanlarda tasarlanacak yollar ve patikalar kullanıcıların deneyimlerini doğrudan etkileyebilmektedir. Yollar ve patikalar genel olarak şu amaçlarla kullanılabilmektedir (Bell, 1997: 96)

Aileler ve arkadaş grupları tarafından egzersiz ve rahatlama amacıyla,Bir seyir noktasına ulaşma, manzarayı seyretme,Yaban hayatını gözlemleme, Arkeolojik siteleri ya da diğer kültürel alanları ziyaret etme, Jeoloji, coğrafya ya da doğa tarihini keşfetmek amacıyla gerçekleştirilen eğitim amaçlı ziyaretler, Bisiklet, at sürmek gibi ciddi düzeyde egzersiz amacıyla söz konusuyken yapılan kazılara katılmak amaçların arasında yer almaz.

Yorumlar
  • 0 Yorum