Turizm Coğrafyası Deneme Sınavı Sorusu #1359980

Aşağıdakilerden hangisi, “Aşırı turist yoğunluğunun yöre halkı üzerinde yarattığı rahatsızlıktır.” kavramını karşılamaktadır?


Xenophobia

Zoophobia

Apiphobia

Cyberphobia

Hygrophobia


Yanıt Açıklaması:

Aşırı turist yoğunluğunun yöre halkı üzerinde yaratacağı olumsuzluklar daima dikkate alınmalıdır. Turizm, ev sahipleri üzerinde hoş olmayan ve hiç de önemsiz sayılmayacak baskılar da yaratabilir. Örneğin; özellikle turlarla gelen büyük grupların dükkânlarda, pazar yerlerinde, yerel halka göre önceliğe sahip olması, cami, kilise ve tapınaklarda ibadet sırasında dolaşmaları, yoğun mevsimde caddeleri, ulaşım araçlarını doldurmaları ya da turistler yüzünden bazı plajların kullanılmasının yerel halka yasaklanması gibi olaylar “Xenophobia- Yabancı Korkusu” denilen bir rahatsızlık yaratmaktadır.

Zoophobia, hayvanlardan anormal şekilde korkma halidir. Apiphobia, arılardan aşırı korkma halidir. Cyberphobia,  insanların her türden bilgisayarı ellemelerine ve kullanmalarına engel olan korkma halidir. Hygrophobia, rutubetli yerde oturmaktan veya rutubetli bir şey giymekten aşırı korkma halidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum