Turizm Coğrafyası Deneme Sınavı Sorusu #1228144

Aşağıdakilerin hangisi turizm ile eğlendinlen işletmelerinin ilişkileri arasında sayılmaz?


Gerek eğlendinlen etkinliklerinde gerekse turizmde doğal ve beşerî değerler (insan yapısı olan tarihi eserler, kültürel değerler vb.) kaynak olarak kullanılmaktadır.

Bir yöre veya ülkedeki insanların rekreasyona yönlendirilmesi, turistik eğlendinlen etkinliklerinin ve dolayısı ile iç turizmin gelişmesini sağlamaz.

Rekreatif alanlar (spor tesisleri, amfi tiyatrolar, piknik alanları, koşu yolları, konser alanları gibi) ve buralardaki organize etkinlikler, animasyon hizmetlerine canlılık getirmektedir.

Rekreatif istasyonlar ve işletmeler, turistler için serbest zaman değerlendirme imkânı yaratmaktadır.

Turizm ile eğlendinlen etkinlikleri arasındaki karşılıklı ilişki ve aynı mekânı kullanmaları, zaman zaman bu mekânların taşıma kapasitelerinin üzerinde kullanılmasına ve buna bağlı çevre ve altyapı sorunları gibi bazı problemlerin varlığına neden olmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Eğlendinlen etkinlikleri ve turizm arasındaki ilişki aşağıdaki gibi açıklanabilir:

• Gerek eğlendinlen etkinliklerinde gerekse turizmde doğal ve beşerî değerler (insan yapısı olan tarihi eserler, kültürel değerler vb.) kaynak olarak kullanılmaktadır.

• Bir yöre veya ülkedeki insanların rekreasyona yönlendirilmesi, turistik eğlendinlen etkinliklerinin ve dolayısı ile iç turizmin gelişmesini sağlayacaktır.

• Rekreatif alanlar (spor tesisleri, amfi tiyatrolar, piknik alanları, koşu yolları, konser alanları gibi) ve buralardaki organize etkinlikler, animasyon hizmetlerine canlılık getirmektedir. Rekreasyon bazen standart ürün paketi içinde yer alan bir animasyon ürünü niteliği taşımakta, diğer bir ifade ile turistik ürünün bir halkası olabilmektedir. Örneğin; paket tur kapsamında gidilen festivallerin, önemli sportif karşılaşmaların izlenmesi gibi olaylar turizm ile eğlendinlen etkinlikleri arasındaki bağı ortaya koymaktadır.

• Rekreatif istasyonlar ve işletmeler, turistler için serbest zaman değerlendirme imkânı yaratmaktadır. Bu nedenle bir bölgedeki cazibe, faydalılık, kolay elde edilebilirlik özelliklerine sahip eğlendinlen etkinlikleri, turistlerin konaklama sürelerini uzatmalarına neden olmasıyla da önem kazanmaktadır.

• Turizm ile eğlendinlen etkinlikleri arasındaki karşılıklı ilişki ve aynı mekânı kullanmaları, zaman zaman bu mekânların taşıma kapasitelerinin üzerinde kullanılmasına ve buna bağlı çevre ve altyapı sorunları gibi bazı problemlerin varlığına neden olmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum