Turizm Coğrafyası Deneme Sınavı Sorusu #1398993

I. Turizm alanında da sektörlerin dış sermayeye açılması

II. Çin yönetiminin ABD, Rusya, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerle ilişkilerini geliştirmesi

III. Tayland ve Tayvan başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yaşayan Çinlilerin her yıl akrabalarını ziyaret etmek üzere ülkeye gelmeleri

2020 yılında Çin Halk Cumhuriyeti'ni 137 milyon turistin ziyaret etmesi beklenmektedir Yukarıdakilerden hangisi ya da hangilerinin bu artışta önemli bir rolü vardır?


Yalnız I

Yalnız II

Yalnız III

I ve II

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Çin yönetiminin ABD, Rusya, Güney Kore ve Japonya gibi ülkelerle ilişkilerini geliştirmesiyle bu ülkelerden gelen turist sayısının artması etkili olmuştur. Moğolistan, Kazakistan ve Rusya gibi ülkelerle sınır ticareti anlaşmalarının yapılması günü birlik girişleri artırmıştır. Yurtdışında yaşayan Tayland ve Tayvan başta olmak üzere çeşitli ülkelerde yaşayan Çinlilerin her yıl akrabalarını ziyaret etmek üzere ülkeye gelmeleri de diğer bir etmendir. Hong Kong ve Makao gibi serbest ticaret bölgelerinin de ülkeye katılması turizmi olumlu yönde etkilemiştir. Diğer alanlarda olduğu gibi turizm alanında da sektörlerin dış sermayeye açılması, turizmin daha da gelişmesine yol açmıştır. Doğru seçenek E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum