Türk Basın Tarihi Deneme Sınavı Sorusu #1405919

BasınYayın Genel Müdürlüğü tarafından sunulan bir anket döneme ait bilgileri bizlere ulaştırmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu ankette elde edilen verilerden biri değildir?


Gazetelerin ebatları büyüktür ve sayfa sayıları çoktur.

Günlük gazeteler, halkın konuştuğu dili kullanmalıdır.

Basın halkın sorunlarıyla ilgilenmelidir.

Okumayı özendirecek yayınlar yapılmalı, dergi kapaklarına kadın resimleri yerine millî abide ve görkemli binaların resimleri konulmalıdır.

Cinayet ve aile faciaları manşetten verilmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Okurların İstekleri şeklinde sıralanan ve delegelere dağıtılan bu
ankete göre gazeteler pahalı satılmaktadır. Gazetelerin ebatları büyüktür ve sayfa sayıları çoktur. Günlük gazeteler, halkın konuştuğu dili kullanmalıdır. Gazetelerde faydalı yazılar yer almalı, romanlar ve tefrikalar haddinden fazla uzun olmamalıdır. Basın halkın sorunlarıyla ilgilenmelidir. Gazeteler kazanç kapısı olarak görülmemeli ve çıkarlara hizmet etmemelidir. Okumayı özendirecek yayınlar yapılmalı, dergi kapaklarına kadın resimleri yerine millî abide ve görkemli binaların resimleri konulmalıdır. Cinayet ve aile faciaları manşetten verilmemeli, açık-saçık resimler yayımlanmamalıdır. Taşrada gazeteler kaymakamlar ve öğretmenler tarafından halka okutulmalıdır. Toplam 23 sorudan oluşan bu anket, halkın basından isteklerinin “aydınlanma” yönünde yoğunlaştığını göstermektedir. Doğru yanıt E şıkkıdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum