Türk Kültür Tarihi Deneme Sınavı Sorusu #28036

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Teknolojinin ilerlemesiyle yeni kültürel biçimlere tanık olmaktayız.
Küresel göçler zamanla azalmaktadır.
Küresel hareketlenmede belki uluslararasındaki kültürel farklılıkları inceleme dönemi tamamlanmış, küresel etkileşimlerin ve aktarımların tarihi oluşturulmaya başlamıştır.
Küresel tarih, dünya tarihinden farklı olarak, küresel eğilimlerin, küresel kurumların, küresel hareketlerin, küresel kriz ve sarsıntıların tarihini esas almalıdır.
Küresel farklılıklar ve geri kalmış ülkeler gibi sorunlar işin kültürel boyutuyla ilgilidir.

Yanıt Açıklaması: Dünyamız bugün iletişim araçlarının küresel çapta yaygınlaşmasıyla, ticari ve ekonomik ilişkilerini daha doğrusu stratejilerin hız kazanmasıyla yeni kültürel biçimlere tanık olmaktadır. Böylesi bir gelişme, hem kültürleşmeyi sağlamakta hem de kültür yitimine neden olmaktadır. Bütün küresel hareketlenmelerin dünya tarihine ne tür yön vereceği önemli bir araştırma alanıdır. Belki uluslararasındaki kültürel farklılıkları inceleme dönemi tamamlanmış, küresel etkileşimlerin ve aktarımların tarihi oluşturulmaya başlamıştır. Küresel boyuttaki farklılıklar, benzemezlikler ve istisnalar, küresel çapta gelişmiş ülkeler ve geri kalmış ülkeler sorunu, bu küresel tarih anlayışının içinde işin kültürel boyutuyla ilgilidir.
Yorumlar
  • 0 Yorum