Türk Mutfak Kültürü Deneme Sınavı Sorusu #784953

Türk mutfak kültüründe kahvehanelerin türleri ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi /hangileri doğrudur?I. İlim, irfan sahibi kişilerin gittikleri tiryaki kahvehanelerinde satranç dama oynanırdıII. 18. Yüzyıl başlarında seyyar kahveciler işlek sokaklarda tezgah kurup kahve satarlardı.III. Toplumun değişik kesimlerinin, belli etnik grupların, esnaf gruplarının, devam ettikleri kahvehaneler vardı.IV. Kıraathane kitap okunan kahvehanelerdi.V.20. yüzyıl başlarında Fransız usulü Beyoğlu kahvehanelerinde bira içilir ve iskambil, bilardo, tavla oynanırdı.VI. Modern Caféler geleneksel kahvehanelerin eleştirilmesine ve bir kenara atılmasına neden oldu.


I,II,III,IV

III,IV,V,VI

II,III,V

I,III,V,VI

II, IV,V,VI


Yanıt Açıklaması:

 III. Toplumun değişik kesimlerinin, belli etnik grupların, esnaf gruplarının, devam ettikleri kahvehaneler vardı.IV. Kıraathane kitap okunan kahvehanelerdi.V.20. yüzyıl başlarında Fransız usulü Beyoğlu kahvehanelerinde bira içilir ve iskambil, bilardo, tavla oynanırdı.VI. Modern Caféler geleneksel kahvehanelerin eleştirilmesine ve bir kenara atılmasına neden oldu. Türk mutfak kültüründe kahvehanelerin türleri ile ilgili açıklamalar III., IV, V. VI. maddelerinde doğru olarak verilmiştir.

 I. maddede İlim, irfan sahibi kişilerin gittikleri kibar kahvehanelerinde satranç dama oynanırdı II. madde 19. Yüzyıl başlarında seyyar kahveciler işlek sokaklarda tezgah kurup kahve satarlardı. Olacağı için Doğru cevap B seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum