Türkiye´de Demokrasi Ve Parlemento Tarihi Deneme Sınavı Sorusu #946492

Aşağıdakilerden hangisi 2003-2013 yılları arasındaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarı döneminde, bir başka deyişle Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yıllarında yaşanan gelişmelerden biri değildir? 


Türkiye’nin iç ve dış siyasetinde çok ciddi yapısal değişikliklere gidildi.

Dış politikada hem Avrupa Birliği ile olan ilişkiler geliştirildi hem de Türk ve İslam dünyasına dönük yeni politik anlayışlar hayata geçirildi.

Güneydoğu’daki terörün sona erdirilmesi konusunda önemli adımlar atıldı.

Bir yandan yeni bir Anayasa hazırlanması çalışmalarına hız verilirken, diğer yandan mevcut Anayasada ciddi değişikliklere gidildi.

Siyasi partiler için kapatmanın yanı sıra Hazine yardımından yoksun bırakılma yaptırımında da düzelemeye gidildi.


Yanıt Açıklaması:

2003-2013 yılları arasındaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidarı döneminde, bir başka deyişle Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık yıllarında Türkiye’nin iç ve dış siyasetinde çok ciddi yapısal değişikliklere gidildi. Dış politikada hem Avrupa Birliği ile olan ilişkiler geliştirildi hem de Türk ve İslam dünyasına dönük yeni politik anlayışlar hayata geçirildi. Güneydoğu’daki terörün sona erdirilmesi konusunda da önemli adımların atıldığı yaklaşık 10 yıl boyunca, bir yandan yeni bir Anayasa hazırlanması çalışmalarına hız verilirken, diğer yandan mevcut Anayasada ciddi değişikliklere gidildi.

Yorumlar
  • 0 Yorum