Ücret ve Ödül Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #614649

“Belirlenen stratejilerin hangi bölüme ait olurlarsa olsunlar uygulamada tüm diğer birimler tarafından desteklenmesidir.”

Yukarıdaki tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine karşılık gelir?


Rekabet odaklılık

Gelecek odaklılık

Ödül yönetimi

Dikey entegrasyon

Yatay entegrasyon


Yanıt Açıklaması:

İşletmenin planlamalarını dış çevresindeki değişkenleri de dikkate alan rekabet odaklı bir şekilde gerçekleştirmesine Rekabet odaklılık denilmektedir.

Rekabet ile mücadelede ayakta kalabilmenin koşullarından biri de olabildiğince uzağı görebilmek ve planlamaları mümkün olan en uzak geleceği hedefleyerek yapabilmektir. Bu stratejiye gelecek odaklılık denilmektedir.

Ödül yönetimi çalışanların uzun vadede işletme hedeflerine en etkin biçimde katkı sağlamak üzere kendilerinden beklenenleri ve karşılığında alacakları ödülleri belli bir strateji, politika ve süreç çerçevesinde ortaya koyan ödüllendirme sistemlerinin adil, eşit ve sürekli bir yapıda devam ettirilmesidir.

Dikey entegrasyon, stratejilerin belirlenmesinde en üstten en alta kadar her düzeyden çalışanın planlama sürecine dahil edilmesidir.

Yatay entegrasyon ise belirlenen stratejilerin hangi bölüme ait olurlarsa olsunlar uygulamada tüm diğer birimler tarafından da desteklenmesidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum