Ulaştırma Sistemleri Deneme Sınavı Sorusu #1197595

  1. Hava taşımacılığında emniyet ve güvenlik seviyesi yüksektir.
  2. Uçuşlar küresel pazarlar için sık ve düzenli, uçuş ağı büyük ve geniştir.
  3. Birim maliyet ve ücretlerin diğer taşımacılık seçeneklerine göre yüksektir.

Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri hava kargo taşımacılığının avantajlarından biridir?


Yalnız I

Yalnız II

I – II

I – III

I – II – III


Yanıt Açıklaması:

Hava kargo taşımacılığının avantajları şunlardır:

  • Hava taşımacılığında emniyet ve güvenlik seviyesi yüksektir. Bu nedenle kargoların kazalar, sabotaj ya da hırsızlık gibi olaylar sonucunda zarar görme olasılığı azdır. Ekonomik değeri yüksek (Banknot, sanat eserleri, antikalar, altın ve değerli taşlar gibi) eşyaların taşınmasında tercih sebebidir. Bu avantaj kargonun taşınmasına ilişkin sigorta giderlerini azaltır.
  • Süreçlerde, emniyet ve güvenliğin sağlanması amacıyla, son derece sıkı teknik düzenlemeler vardır. Bu düzenlemeler kargoların zarar görmeden taşınması için özen gösterildiği anlamına gelir. Sarsıntı ya da çarpmadan zarar görebilecek eşyaların taşınması için avantaj yaratır ve bu sayede sigorta giderlerini azaltır.
  • Uçaklar ve helikopterler coğrafi sebeplerle diğer taşıma seçeneklerinin ulaşamadığı yerlere (Yüksek yerler, adalar, sarp olan ya da zorlu kış koşullarındaki coğrafyalar, vb.) erişebilir.
  • Uçuşlar küresel pazarlar için sık ve düzenli, uçuş ağı büyük ve geniştir. Bu sayede göndericiler kargolarını istedikleri yerden istedikleri yere, istedikleri mevsim, gün, saat ve sıklıkta gönderme olanağı bulurlar.
Yorumlar
  • 0 Yorum