Ulusal Yargı Ağı Projesi 1 Deneme Sınavı Sorusu #796118

Aşağıdakilerden hangisi/hangileri elektronik imzanın özellikleri arasında yer alır?

I. Elektronik imza; başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlar.

II. Elektronik imza; bir bilginin üçüncü tarafların erişimine kapalı bir ortamda, bütünlüğü bozulmadan ve tarafların kimlikleri doğrulanarak iletildiğini elektronik veya benzeri araçlarla garanti eden harf, karakter veya sembollerden oluşur.

III. UYAP üzerinden yapılan işlemlerin onayında kullanılan elektronik imza; ıslak imza ile aynı yasal yükümlülükleri taşımaktadır.

IV. Elektronik imza kavramı kişiye özel çok spesifik bir tanım olup kişilerin elle atmış olduğu imzaların tarayıcıdan geçirilmiş ha^li olan sayısallaştırılmış imzaları içermektedir.


Yalnız I ve II

Yalnız II ve III

I.II.III

II.III.IV

I.II.IV


Yanıt Açıklaması:

Elektronik imza kavramı çok genel bir tanım olup kişilerin elle atmış olduğu imzaların tarayıcıdan geçirilmiş ha^li olan sayısallaştırılmış imzaları içermektedir. IV. İfadede yer alan kişiye özel çok spesifik ifadesi bu durumda yanlıştır. Buna göre I.II.ve III. Seçeneklerin yer aldığı C doğru cevaptır.

Yorumlar
  • 0 Yorum